fredag 11. januar 2013

God historie frå norsk debutant

Da Henrik Husten kom hjem

Forfattar: Bård Nannestad
Frå forlaget:
Hver kveld går Frank Berg tur med bikkja, Betsi. Det er det siste han gjør før han går til ro, og de to tar alltid samme ruta, seint og etter at naboene i husbankvillaene har lagt seg. En kveld står det en Toyota ved den så vidt opplyste snuplassen i enden av gata. I bilen sitter en mann, sammenkrøket i forsetet. Bildøra åpner seg bak Frank, og et ansikt han ikke kjenner, spør: – Er det deg, Frank Berg?

Slik møtes de gamle naboguttene igjen etter at Henrik Husten forsvant førti år tidligere. Hvordan samler de trådene igjen og får oversikt over tida som har gått? Og hvorfor kom Henrik tilbake?

Da Henrik Husten kom hjem er en varm roman om Nittedal, om aldrende menn og deres daglige ritualer, og om hvordan våre fedres synder kan gå i arv eller sende oss ut i en bane av nye livsmuligheter.
Det som er lukket kan også åpne seg.

Dette var først ei bok som eg var litt usikker på om eg ville like, men etter å ha fått den anbefalt tenkte eg å prøve den. Heldigvis.
Bård Nannestad er debutant, men skriv som om han er ein røynd forfattar. Det er ingen store svulstige ord i boka. Berre ei veldig godt fortalt historie som du blir interessert i frå første side, og som held deg nysgjerrig gjennom heile boka. Kvifor er Frank Berg blitt ein inneslutta einsam mann? Kvifor kjem Henrik Husten tilbake etter 40 år? Og kva er det som bind dei saman?
Det er vanskeleg å legge frå seg boka når ein først har begynt å lese, så det er eigentleg berre å sette av ein kveld når du først er i gong. Eg håpar Bård Nannestad ikkje bruker 10 år på neste bok også, for eg vil gjerne lese meir snart.
Finn boka i websøk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar