tirsdag 28. august 2012

Bok om 22. juli

Da terroren rammet Norge

Forfattar: Kjetil Stormark


Frå forlaget:
22. juli var et mareritt vi aldri kunne forestilt oss. I ettertid har vi behov for å forstå, og for å vite hvordan man handlet i de dramatiske timene. Ingen steder har dette blitt gjort så oversiktlig og gjennomarbeidet som i Kjetil Stormarks bok. Kjetil Stormark har siden begynnelsen av august jobbet døgnet rundt og snakket med over 100 kilder for å skape en oversikt over det som skjedde de forferdelige timene 22. juli. 


For dei som orkar å lese ei bok om 22. juli så vil eg anbefale denne. Den erfarne journalisten Kjetil Stormark har gjort eit stort og viktig arbeid med denne boka. Det er ei veldig velskriven boka, men den er først og fremst særdeles grundig. Forfattaren har gjort over 120 intervju, i tillegg til dei mange skriftlege kjeldene. Dette syner godt att i boka. Rett nok har forfattaren fått litt hjelp med kjeldearbeidet, men det er likevel eit imponerande stykke arbeid av Kjetil Stormark.

Boka gjev ei veldig god oversikt over det som hendte, på ein måte som aviser og andre media ikkje klarer. Ved å gå kronologisk fram og konsekvent veksle mellom ulike situasjonar som hendte den dagen får lesaren betre sjå samanhengane. Til sist må det seiast at dette er ei veldig sterk bok å lese, og sjølv om språket er nøkternt er hendingane såpass vonde å lese om at det til tider kan vere tøft å bla over til neste side.

Finn boka i websøk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar